Om TSM

TSM Running 20/21 är skjutet på framtiden

Vi på Marathongruppen har drabbats hårt av de restriktioner som av goda skäl införts i samband med pandemin. Ett lopp i januari och SM i maraton för några få inbjudna löpare är de enda fysiska evenemang som vi kunnat genomföra under året. Hur framtiden ser ut är väldigt svårt att sia om, men osäkerheten är tyvärr fortsatt stor. Ännu ser vi inga tydliga tecken på att restriktionen som begränsar vår verksamhet ska lättas. Vår personal har varit korttidspermitterade sedan april och kommer vara det fortsatt åtminstone året ut, och mycket tid läggs nu på att planera för hur vi ska kunna genomföra vår verksamhet under 2021, och få den att långsiktigt överleva.

Med det som bakgrund har vi tvingats ta beslutet att skjuta upp starten av årets TSM Running på obestämd framtid. Vår ambition är att starta när vi har mer kunskap om förutsättningarna att bedriva vår verksamhet 2021. Vi hoppas att ni då vill komma tillbaka till Sveriges största och mest populära löpargrupp.

Obs! Du som var anmäld till TSM Running 2019/2020 och tidigare har fått kommunikation om den kompensation på grund av vårens inställda träningar som vi erbjudit dig, kommer inom kort att få information separat kring vad som gäller framöver.

Vi återkommer med mer info så snart vi har något nytt att förmedla.

Löparhälsningar
Marathongruppen

_______________________________________

Löpträna med oss
TSM Running är indelat i två säsonger. Just nu kan du anmäla dig till vinter/vårträningen 2020. Läs mer här!

  • En höst/vinter/vårsäsong:  Här tränar vi  mot maraton och halvmaraton. Fokus ligger på söndagarnas långpass. Men vi har även kvalitetsträning på torsdagskvällar.
  • En sommarsäsong: Här tränar vi mot halvmaraton och/eller milen. Träningen utgår från GIH torsdagskvällar kl 18. Sommarsäsongen 2019 startar torsdagen den 20 juni.

Löpargurun, träningsexperten och tidigare Stockholm Marathonvinnaren Anders Szalkai (numera chefredaktör på Runner’s World) är programansvarig coach och den som ligger bakom träningsupplägg och träningsprogram. Vårt mål är att ge dig de bästa förutsättningar för att nå dina mål, oavsett din nuvarande kapacitet.

Med TSM Running behöver du aldrig nöta dina långpass själv. Vi vet av egen erfarenhet att just långpassen kan bli tuffa på egen hand. – Vi har över 85 coacher, nästan 1000 deltagare och en grym sammanhållning. Du kan välja mellan 9 olika fartgrupper för vår träning mot maratondistansen, samt 5 olika fartgrupper för halvmaradistansen. Om inget annat anges utgår träningen från Stockholms Stadion (vissa pass utgår från GIH) Söndagspassen startar alltid klockan 10.00 (omklädningsrummen öppnar klockan 9.15.

Läs mer om pris och vad som ingår här.

TSM Sommar

Marathongruppen

TSM Running var ett initiativ av Marathongruppen, som är Sveriges ledande arrangör av löpartävlingar. Den övergripande målsättningen för Marathongruppen är att arrangera högkvalitativa evenemang för alla typer av löpare, joggare och motionärer och därmed bidra till ökad motion och förbättrad folkhälsa. Tillsammans med ASICS Stockholm Marathon är det Tjejmilen, Vårruset, Bellmanstafetten, Stockholm Halvmarathon och Tjurruset som lockar flest löpare. Det överskott som loppen genererar går till hundra procent tillbaka till idrotten, dels till arrangörsklubbarna och dels till andra ideella föreningar som ställer upp med funktionärer.

Vill du…

Träffa våra ledare?

Stockholm Marathon

Lördagen 2 juni 2018 firar ASICS Stockholm Marathon sitt 40:e lopp med ny bansträckning. Den tidigare klassiska tvåvarvsbanan byts ut mot en mer varierad sträcka med färre branta stigningar och nedförslut än tidigare. Den nya banan går genom alla stadsdelarna Östermalm, Vasastan, Kungsholmen, Norrmalm, Djurgården, Gamla Stan och Södermalm.

Vi lovar att 2018 års ASICS Stockholm Marathon kommer att bli något alldeles extra. Inte bara för att vi får en ny bana, vilket är stort och spännande i sig – det blir också den 40:e gången loppet går av stapeln. Här hittar du lite kort info om priser vad som ingår i avgiften.